Close

Thursday, October 6, 2011

Aura Tuan Guru Nik Aziz penyelamat Pakatan Rakyat ...
Penyokong2 PR nampaknya tidak ada jalan lain selain menayangkan gambar-gambar lama Tuan Guru Nik Aziz untuk meraih simpati pengundi menjelang PRU 13. Gambar-gambar ini semakin banyak di mainkan di Facebook sebagai senjata meraih perbezaan antara pemimpin BN yang ber'mewah' dengan 'kesederhanaan' tok guru.


Dengan begitu banyak judul yang berbeza, " pemimpin berjiwa rakyat", " Masih adakah pemimpin begini ", " Pemimpin Tulen", "Pemimpin Pewaris Nabi " dan macam- macam lagi. Biasa lah dah dekat nak PRU 13, apa pun ok.


Nik Aziz ialah idol penyelamat kepada Pakatan Rakyat. Kredibiliti tuk guru begitu besar sehingga menenggelamkan imej Anwar dan Lim Guan Eng. Namun sayangnya kadang-kadang tuk guru gemar gostan balik apa yang dia cakap. Contohnya beliau dulu tidak merestui pemilihan mantan MB Perak DS Nizar bertanding di PRK Bukit Gantang namun berubah pula cakapnya selepas 12 jam kemudian. Yang terbaru beria-beria benar Tuk Guru nak melaksanakan Hudud tetapi dengan selamba nya beliau menarik gear reverse setelah di warning dari jauh oleh Karpal Singh.


Tingkah laku ini menyeronokkan Anwar dan Guan Eng untuk memanipulasi ketokohan Tuk Guru. Tok Guru ialah ikon Pakatan Rakyat. Tanpa tok guru PR tiada apa-apa selain Anwar yang dah tak berapa steady. Adanya PR sebab tok guru. Sebab itu lebih banyak wajah tok guru mendampingi rakyat berbanding Anwar.

1 comment:

  1. Gambar yang makan nasi bungkus pakai uniform tu macam tgh ngeteh waktu kerja aje...Banyak juga masa MB kelantan...

    ReplyDelete